Vår fisk är antingen sparsamt vattenglaserad utvändigt eller vakuumförpackad. Vitfisken innehåller inte blekmedel (E451) för att göra den vitare vilket annars är vanligt i dagligvaruhandeln där vatten oftast tillsätts invändigt också för att öka vikten på produkten.
Läs nedan om skillnaden mellan havslax och fjordlax.
Priserna på våra mest sålda produkter presenteras även per portion.
|
Laxen från havet vi tillhandahåller sorteras och skärs för hand och bara de bästa av de skinn- och benfria bitarna görs till Frøya laxloin. Med en unik förpacknings- och kylningsprocess tar det bara två timmar från det att fisken är full av liv tills den är färdigförpackad och redo för snabb kylning till under 0 grader.
Den växer upp i stora inhägnader i havet som innehåller en mycket liten del fisk i förhållande till mängd vatten som ger denna riktigt gott om plats att simma och växa. Strömmarna under inhägnaderna gör att fisken alltid simmar i en fräsch och ren miljö och kan röra sig på ett naturligt vis, vilket är avgörande för laxens utveckling eftersom detta av naturen är en livlig fisk. I fjordarna är vattnet betydligt mer stillastående och detta är den slags lax man oftast hittar i dagligvaruhandeln: fjordlax.
Vildfångad lax är idag ofta rödlistad eftersom det inte går att kontrollera exakt var den vandrar eftersom den då får i sig blygifter och annat som är skadligt för oss när vi äter den, och därför rekommenderas havslax från Nordsjön av ledande experter på bl a WWF.