Smörslungad rödspätta, enkel- eller dubbelpanerad. Vår stora vildfångade rödspätta från Atlanten har fått ett fantastiskt mottagande av våra kunder och alla har sin egen favorit.
Här är ett efterfrågat recepttips:
Dubbelpanerad Rödspätta
2 portioner
2 st spättafiléer
1 ägg
0,5 dl vetemjöl alt finmalt rågmjöl
1 dl ströbröd
salt och peppar
smör till stekning
1. Vispa äggen lätt (precis så att det börjar att skumma)
2. Vänd rödspättsfiléerna ordentligt först i mjölet, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet.
3. Stek på 6-7 av 12, d v s medelvärme, i 2-3 minuter på varje sida utan att paneringen bränns (filéerna skall bli gyllenbruna). Se till att plattan och stekjärnet är riktigt varma när du väl lägger på filéerna.
Servera och njut!
Bon appetit!